Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ηλεκτρικός θερμοσίφωνας

Ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας είναι η συσκευή που παρέχει ζεστό νερό χρησιμοποιώντας την ενέργεια του ηλεκτρικού ρεύματος είτε με αντιστάσεις είτε με μπόιλερ.

Πιο αναλυτικά ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας δεν είναι τίποτε άλλο από ένα δοχείο σε κυλινδρικό σχήμα, αποτελούμενο από διπλά θερμομονωμένα τοιχώματα και θερμαντικό σώμα που βρίσκεται στο μέσο του δοχείου. Παροχή ηλεκτρικής ενέργειας θερμαίνει αυτό το θερμαντικό σώμα, το οποίο με τη σειρά του θερμαίνει το νερό, μέσα στον κύλινδρο. Ο θερμοσίφωνας είναι συνδεδεμένος με την παροχή νερού και για κάθε ποσότητα θερμού νερού που αντλείται για χρήση, υπάρχει αυτόματη αναπλήρωση με ψυχρό νερό.

Υπάρχουν ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες διαφόρων μεγεθών και χωρητικοτήτων. Συνήθως ξεκινάνε από τα 40 λίτρα και φτάνουν μέχρι τα 120. Οι μικροί καλύπτουν τις ανάγκες του νεροχύτη της κουζίνας, ενώ οι μεγαλύτεροι παρέχουν θερμό νερό για όλες τις ανάγκες του σπιτιού. Αυτοί οι θερμοσίφωνες είναι δύο ειδών, κρεμαστοί και επιδαπέδιοι. Γενικά υπάρχουν ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες αργής θέρμανσης, και ταχείας, που γίνεται δηλαδή τη στιγμή που ρέει το νερό. Πρόκειται για τους λεγόμενους ταχυθερμοσίφωνες, οι οποίοι έχουν δύο πλεονεκτήματα: ζεσταίνουν όση ποσότητα νερού χρειαστεί κάποιος, χωρίς το φόβο «να μείνει στα κρύα του λουτρού» και καταναλώνουν ρεύμα μόνο όταν περνάει νερό μέσα τους.

Οι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες διακρίνονται ανάλογα:
- τη χωρητικότητά τους (σε λίτρα),
- τη στήριξή τους (δαπέδου ή κάθετοι),
- το μέταλλο του περιβλήματος δοχείου και
- την ταχύτητα απόκρισης στη θέρμανση νερού

Γράψτε το πρόβλημα σας και το τηλέφωνο σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.